Kroonluchter taxatie

Bent u benieuwd naar de waarde van uw kroonluchter? Wij bepalen de waarde van uw kroonluchter en taxeren op waarde. Na de taxatie ontvangt u een officieel taxatierapport.

Waarom een kroonluchter taxeren?

Wat is nu precies de waarde van uw kroonluchter of kroonluchters? Vaak roept men een waarde als suggestie of aanname. Als gevolg van diefstal of (brand)schade ontstaat er discussie over de waarde. Misschien wilt uw verzekeringsmaatschappij minder uitkeren dan u heeft gedacht. Daarom is het verstandig om uw kroonluchter te laten taxeren. U weet dan wat de waarde is van uw lamp. Deze waarde kunt u laten opnemen in uw verzekeringspolis. Zo ontstaat er nooit discussie over de waarde.

Hoe is de waarde te bepalen?

Hoe is de waarde van een kroonluchter te taxeren? Het antwoord op deze vraag is veelzijdig. Allereerst begint het met kennis van de geschiedenis van een kroonluchter: het kunnen beoordelen van de periode waarin de kroonluchter is gebouwd. Vervolgens wordt er gekeken naar de staat van de kroonluchter. Zijn alle onderdelen aanwezig. Zijn alle onderdelen onbeschadigd of vertonen deze corrosie. Verder kijken we naar de aard van het materiaal of kristal. Tenslotte kijken we naar eventuele documentatie die bij de kroonluchter -al dan niet- aanwezig is. Dit alles vormt een beeld van de waarde van een kroonluchter.

Ik wil mijn kroonluchter laten taxeren

Wij kennen 2 soorten taxaties. Een online taxatie op basis van foto’s door u aangeleverd en persoonlijke taxatie op locatie. Het mag voor zichzelf spreken dat een persoonlijke taxatie meer objectief is. Bij een online taxatie blijven altijd vraagtekens staan. Zo kan niet worden beoordeeld wat de kwaliteit van het materiaal is. Ook kan door lichtinval een verkeerd beeld ontstaan. Dit soort vraagtekens komen we ook tegen bij het beoordelen van het reinigen of repareren van een kroonluchter.

Werkwijze online taxatie

Om de kroonluchter online te laten taxeren ontvangen wij graag zoveel mogelijk informatie en foto’s. Aan de hand hiervan sturen wij u het tarief voor het online taxeren. Omdat iedere kroonluchter anders is, kunnen wij niet op voorhand een vast tarief hanteren.

Werkwijze persoonlijke taxatie

Voor een persoonlijke taxatie komt er een taxateur / ervaringsdeskundige bij u langs. Aan de hand van het beeld, het gesprek en metingen komt er een waarde naar voren. Een en ander vastgelegd in een taxatierapport. De hoogte van het tarief hangt ervan af waar de kroonluchter hangt. Taxaties voeren wij overdag of ‘s avonds uit. past het u beter in het weekend dat is het ook mogelijk om op zaterdag of zondag een afspraak te plannen.

Mijn kroonluchter laten taxeren