Murano kroonluchter onderdelen

Murano kroonluchters zijn een van de meest prestigieuze kroonluchters ter wereld. Deze enorme lampen hangen voornamelijk in koninklijke theaters, paleizen en regeringsgebouwen. Het is heel erg moeilijk om van deze kroonluchters onderdelen te krijgen. Dit komt omdat een Murano kroonluchter handmatig en per stuk gemaakt wordt. Geen een lamp is hetzelfde. Er is geen directe voorraad van onderdelen.

Hoe herken ik een Murano kroonluchter

Hieronder een afbeelding van een typische Murano kroonluchter

murano kroonluchter onderdelen

Wat is de historie van een Murano Kroonluchter?

Murano is een eilandengroep nabij Venetië in Italie. Veelal denken mensen dat Murano een plaats is. Dat is ook feitelijk waar maar Murano is een eilandengroep op een paar kilometer afstand van Venetië. Murano is met de watertaxi vanuit Venetië te bereiken. Vroeger zaten de meeste glasblazers in Venetië maar in de 18e eeuw werden alle glasblazers naar Murano verbannen. Venetiaanse glasblazers horen tot de wereldtop van glasblazers. De formulering destijds was: om het brandgevaar in Venetië te minimaliseren. Feitelijk was men bang dat de speciale manier van glasblazen zou uitlekken. Tot op heden is het recept van het glasblazen een diep geheim. In de 18e eeuw was de gedachte dat wanneer de glasblazers allemaal naar Murano zouden vertrekken dat het geheim daar het best bewaard bleef.
Kortom:
-> Murano Kroonluchters waren voorheen Venetiaanse kroonluchters totdat de glasblazers in de 18e eeuw naar Murano werden verbannen.
-> De Venetiaanse glasblazers -en deus de Murano glasblazers- behoren tot de wereldtop van glasblazers

We kunnen nog veel dieper op de historie van Murano onderdelen ingaan maar hier kun je nog veel meer interessante informatie vinden over Murano kroonluchters.

Wat maakt een kroonluchter een Murano kroonluchter

Allereerst moet de kroonluchter gebouwd zijn in Murano. Ook moet het glas geblazen zijn in Murano. Verder heeft een Murano kroonluchter kenmerkende eigenschappen. De ontwerpers van Murano kroonluchters werken vaak vanuit de basis van een bos bloemen. Zelf noemen ze dit ciocca. Dit betekend letterlijk “bos bloemen”. Deze bos bloemen vullen ze aan met sierlijke en ingewikkelde gedraaide- armen, vruchten, symbolen en bladeren. Er wordt gewerkt vanuit een ronde basis waarin gaten geboord worden. In deze gaten hangen de armen, symbolen, vruchten of bloemen. Al dan niet in spraakmakende kleuren. Een Murano kroonluchter of onderdeel is ontwikkeld met sodaglas. Sodaglas is het meest heldere soort glas dat er in de wereld bestaat. Waar andere glasblazers zich richten op scherp geslepen kristal met prisma’s zijn Murano onderdelen minder hoekig en ronder van vorm. Ook zijn Murano onderdelen meer ingewikkelde vormen.

Murano kroonluchter onderdelen bestellen

Nu we hebben geleerd hoe een Murano kroonluchter is ontstaan, van wat voor een materiaal het word gemaakt en hoe dit in zijn werk gaat is het tijd om te vertellen hoe u Murano kroonluchter onderdelen kunt bestellen.
Murano kroonluchter onderdelen zijn niet kant en klaar in een webshop te bestellen. Denk u toch een webshop te hebben gevonden die Murano onderdelen aanbiedt, bedenk dan dat er geen voorraad bestaat van kant en klare Murano onderdelen. De glasblazers uit Murano bouwden per kroonluchter en legden geen voorraad van onderdelen aan.
Bent u op zoek naar een arm van een Murano kroonluchter? Is er een blaadje of figuurtje van uw Murano kroonluchter afgebroken? Is er een ander probleem met uw Murano kroonluchter? Door onze jarenlange ervaring met Murano kroonluchters hebben wij een goede relatie opgebouwd met de Italiaanse glasblazers in Murano. Hierdoor kunnen wij bijna ieder onderdeel van een Murano kroonluchter reproduceren. U moet hierbij wel rekening houden met een langdurig proces dat als volgt in zijn werk gaat:

1) Wij hebben het gebroken onderdeel van u nodig
2) Het gebroken onderdeel versturen wij naar de glasblazers in Murano
3) De glasblazers geven een prijs af en indicatie van de levertijd
4) De gemiddelde doorlooptijd van een bestelling van een Murano kroonluchter onderdeel is 3 maanden. Gerekend vanaf het opsturen naar Murano tot daadwerkelijke levering
4) U ontvangt het originele onderdeel samen met het gereproduceerde onderdeel

Voorbeelden van Murano kroonluchter onderdelen

Nu wij u duidelijk inzicht hebben gegeven in de geschiedenis van een Murano kroonluchter en hoe het bestelproces gaat wanneer u Murano kroonluchter onderdelen wilt bestellen hopen wij dat u contact met ons opneemt. Ons voornaamste doel is om uw mooie Murano kroonluchter in originele staat te brengen.
Overigens kunt u bij ons ook terecht voor het reinigen van uw Murano kroonluchter. Ook voor problemen met elektra kunt u bij ons terecht.

Dit zijn onze gegevens

Telefoonnummer 0246779322
Emailadres: info@showlight.nl
Openingstijden: maandag tot en met vrijdag van 10:00u t/m 17:30u
Adres van ons atelier (uitsluitend op afspraak): Bijsterhuizenstraat 10a, 6641 KL in Beuningen (bij Nijmegen)