Gekleurd Kristal voor kroonluchters

Hoe kom je nu aan een reserve-onderdeel voor een kroonluchter met gekleurd kristal? Wij leveren gekleurd kristal voor kroonluchters. Wij kunnen vrijwel ieder soort kristal in kleur produceren.

Geschiedenis van gekleurd kristal

Gekleurd kristal is een onderdeel dat veel gebruikt is in het vervaardigen van Boheemse kroonluchters. We komen gekleurd kristal ook tegen in Venetiaanse- en Murano kroonluchters. De Boheemse kroonluchter komt van origine uit Bohemen. Bohemen is een historische regio in Tsjechie. In de 18e eeuw was de productie van Boheemse kroonluchters in Noord-Bohemen geconsentreerd. Met name in Okres Děčín bevonden zich veel kleine familiebedrijven die kristal slepen. Om een onderscheidend karakter te krijgen gingen deze bedrijven kristal mengen met kleuren. Door een speciale ambachtelijke slijptechniek ontstond het Boheems kristal.

Gekleurd kristal tegenwoordig

We onderscheiden tegenwoordig 2 soorten gekleurd kristal:

 • Welke gekleurde kristallen bestaan er?
 • Origineel gekleurd kristal, geproduceerd in Italie of Tsjechie
 • Chinese replica’s van K9 kristal (glas) of plastic

Hangt er bij u een kroonluchter met gekleurd kristal en weet u niet precies hoe oud de kroonluchter is? Of bezit u een kroonluchter met gekleurde armen waarvan de herkomst een antiekwinkel is? Dan kunnen wij u verzekeren dat in deze lamp Boheems kristal is gebruikt. Hebt u een vrolijk gekleurde kroonluchter via een (online) verlichtingswinkel gekocht? Dan gaat het in de meeste gevalen om een chinees of indiaas replica model.

Voorbeelden van gekleurd kristal

Hoe kan ik gekleurd kristal bestellen?

Gekleurd kristal wordt gereproduceerd. Van sommige modellen is er voorraad aanwezig maar de meeste modellen worden op bestelling en individueel geleverd. Wij leveren uitsluitend het originele Boheemse kristal dat geproduceerd is in Italie of in Tsjechie. Het allerbeste volgt u de volgende stappen om in het bezit te komen van het juiste kristal:

 1. Maak een duidelijke foto van het onderdeel
 2. Meet de lengte en breedte op. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een schuifmaat
 3. Geef per onderdeel aan om hoeveel stuks het gaat
 4. Schrijf uw naam, adres, emailadres en mobiele telefoonnummer op
 5. Stuur alles naar ons op. Dat kan via Email of WhatsApp
 6. U ontvangt van ons een prijs voor de onderdelen
 7. Bent u akkoord met de prijs dan nemen wij het kristal in productie
 8. De gemiddelede doorlooptijd is 1 a 2 maanden

Wat kost gekleurd kristal?

De prijs hangt sterk af van het onderdeel en het aantal. Ook is de kleur van invloed op de prijs. Een arm met een gouden gloed is geblazen met goud. Dit zal duurder zijn dan gekleurd 8 hoekig kristalletje van 12mm. Prijzen lopen dan ook uiteen van een paar euro tot honderden euro’s per onderdeel.
In de meeste gevallen willen wij een origineel onderdeel ontvangen om zeker te zijn dat we een gelijkwaardig onderdeel produceren.

Wij hopen met dit artikel u inzicht te hebben gegeven in het ontstaan van gekleurd kristal en hoe u dit het allerbeste kunt bestellen. Heeft u desontdanks nog vragen? Neem gerust contact met ons op,