Kroonluchter in Villa

U kent ze vast wel. Die prachtige villa’s. Wanneer je er langs komt zie je meestal door de ramen heen een kroonluchter branden. Dit soort statige villa’s vinden we door heel Nederland maar het meeste in de randstad, regio Hilversum en Utrecht. Prachtig mooie villa’s, vaak oud, gelegen op een verhoging of met een oprijlaan ervoor. In dit soort panden mag een fonkelende kroonluchter niet ontbreken. Veelal hangen kroonluchter is in een villa in de entree en/of in de eetkamer. Wat we ook zien is nieuwbouw-villa’s waar in een modern design juist gebruik wordt gemaakt van een kroonluchter.
Van oudsher is een kroonluchter natuurlijk een statussymbool. In dit type panden zie je dit dan ook terug. Wij zijn regelmatig te gast in villa’s. Soms voor een elektrische storing. Soms voor reparatie. Maar meestal voor onderhoud. Omdat een kroonluchter vaak hoog hangt is dit een perfecte stofvanger. Stof maakt kristal dof. Ouder stof is zelfs brandgevaarlijk.

De kroonluchters in een villa reinigen of repareren:

Wij komen ter plaatse en beoordelen de storing of de mate van het aanwezige vuil. In de meeste gevallen demonteren wij de kroonluchter en nemen deze mee naar ons atelier.

Vragen hierover? Een storing aan een kroonluchter laten oplossen? Neem gerust contact met ons op.