Kristal productie

Wij zijn in staat om vele vormen kristal te produceren. Het meeste kristal dat wij produceren is hand-geslepen helder kristal. Sommige modellen maken wij ook machinaal. Dit noemen we machinaal geslepen kristal. Lees hieronder de procedures voor beide manieren van kristal productie.

In tegenstelling tot Murano of Venetiaanse kroonluchter-onderdelen zijn wij in staat van allerlei vormen kristal te produceren. Het ambacht van Murano kroonluchter onderdelen blijft geheim en laten wij over aan de Italiaanse meester-glasblazers.

Hand-geslepen kristal

De grondstof die we het meest gebruiken bij onze productie is optisch kristal:
hoogwaardig glas met een uitstekende transparantie.

Handproductie is een lange en arbeidsintensieve procedure.
Verwarmd in de oven smelt de heldere of gekleurde grondstof en verandert in een stroperige vloeistof. Vervolgens wordt het onder druk in een metalen mal gegoten.

Er komt een halffabricaat uit met de vorm van het eindproduct. Daarna koelt het af en hardt het uit. Nu wordt het halffabricaat gesneden door de hand van de meester-vakman. In veel verschillende stappen worden de facetten en de randen gesneden en geslepen totdat het invallende licht zich in de spectrale kleuren splitst. Polijsten voegt de uiteindelijke glans toe.

Op verzoek wordt het afgewerkte kristal vacuüm gecoat met metaaloxiden. Dit om een ​​van de tien verschillende coatingkleuren te verkrijgen. Bij elke productiestap wordt de kwaliteit gecontroleerd. Ten slotte wordt elk kristal kritisch geïnspecteerd. De producten, sommige aan elkaar vastgemaakt, worden zorgvuldig verpakt en naar onze cliënten verzonden.


Productieproces hand-geslepen Kristal


Machinaal geslepen kristal

Machineproductie wordt gedaan door onze zeer nauwkeurige snijmachines, met behulp van geavanceerde technologie.


Hoe kan ik zien of een kristal handmatig geslepen is of dat dit machinaal is gedaan?

Voor een leek is het bijna niet zichtbaar of het kristal met de hand of machinaal is geslepen. Wilt u weten of uw kristal hand-geslepen is dan kunnen wij dit beoordelen.

Wat is duurder: hand-geslepen kristal of machinaal geslepen kristal?

Hand-geslepen kristal is duurder omdat dit arbeidsintensiever is.

Kunnen jullie iedere vorm kristal maken?

In theorie kunnen we alle vormen kristal maken. Maar dit is wel binnen de marge man mogelijkheden van het menselijk kunnen.

Kan ik ook 1 los kristalletje laten bijmaken?

Heel veel vormen kristal zijn al gestandaardiseerd. Dit soort vormen zijn op voorraad of kunnen op afroep worden gemaakt. Om deze vraag te beantwoorden stuurt u ons een afbeelding op van het kristal dat u zoekt. Zet in uw vraag ook de afmetingen van het kristal. Aan de hand hiervan kunnen wij beoordelen of dit kristal reeds bestaat of dat het moet worden gereproduceerd.

Ik zoek een groot aantal kristallen

Wij leveren ook grote aantallen kristallen

Ik heb een model in gedachte dat ik in kristal wil laten produceren

Als er een duidelijke 3D tekening is met daarbij afmetingen dan zouden wij deze graag ontvangen. Op basis hiervan maken we een prijs.

Ik heb een Murano kroonluchter waarvan een onderdeel stuk is. Maken jullie deze onderdelen ook?

Wij hebben goede relaties met de glasblazers uit Murano. Hier kunnen we bijna alle onderdelen laten reproduceren. Er is dan wel een voorbeeld nodig van het onderdeel. U moet rekening houden met hoge kosten en een gemiddelde doorlooptijd van 2 a 3 maanden